IBM je najavil nove zmogljive strežniške rešitve

Novi strežniki so zasnovani za podjetja, katerih sistemi temeljijo na arhitekturi x86 in zaradi pričakovane hitre rasti poslovanja potrebujejo ustrezno podporo ter prilagodljivost. 14.5.2012

Nova strežniška linija vsebuje tudi energetsko in prostorsko učinkovite strežniške rezine, ki naj bi zapolnile tržno praznino med tradicionalnimi dvo- in štiriprocesorskimi strežniki. Nova rezina se imenuje IBM BladeCenter HS23E, gre pa za energetsko učinkovito platformo, namenjeno malim in srednjim podjetjem, iz katere naj bi bilo moč iztisniti kar 42 odstotkov več računske moči kot pri prejšnjih generacijah strežnikov. Strojni opremi je brezplačno dodan IBM FastSetup, ki namestitev strežnika opravi v nekaj minutah.

Dalje so predstavili štiri procesorski IBM System x3750, ki predstavlja vstopni model za področje tehničnih in drugih procesorsko intenzivnih izračunov. Priložena mu je IBM-ova tehnologija eXFlash za hrambo podatkov, izkoristek pomnilnika pa naj bi bil kar za četrtino boljši.

Srednjo raven zastopata IBM System x3630 M4, ki ima okrepljen sistem za hrambo podatkov ter je namenjen računalništvu v oblaku, virtualizaciji in obremenitvam pri delu z zbirkami podatkov, in pa IBM System x3530 M4, ki je stroškovno optimiziran dvoprocesorski sistem, idealen za aplikacije s področja financ, spletnih storitev in trgovine.

‹ nazaj

Komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje morate biti prijavljeni

RSS feed

Novice

Arhiv novic ›

Koledar dogodkov

Več dogodkov ›