Tretja generacija platforme Intel Core vPro

Intel z novo platformo podjetjem in pametnim sistemom prinaša izboljšave na področju varnosti in zmogljivosti. Nove naprave, med njimi tudi Intelova pogruntavščina ultrabook, naj bi prav ob pomoči Intel Core vPro predstavljale prvo pravo premostitev razkoraka med uporabniki in IT-oddelki. 16.5.2012

Nove varnostne tehnologije so vgrajene na vseh ravneh platforme, vključno s čipi. Intel je namreč v procesorje vključil tehnologijo Identity Protection Technology (IPT) z infrastrukturo javnih ključev (Intel IPT with PKI), kar zagotavlja, da do spletnih strani in poslovnih omrežij z zaupanja vrednih računalnikov dostopajo le pravi uporabniki, ki uporabljajo zasebni ključ, shranjen v strojni programski opremi računalnika. Pri tem je Intel sodeloval s ponudniki rešitev in spletnimi ponudniki, kot so Feitian, InfoSERVER, Symantec ter VASCO.

Procesorji Intel Core vPro se ponašajo tudi s tehnologijo Intel Active Management Technology za oddaljeno pomoč. Tehnologija podjetjem omogoča, da delovne postaje upravljajo na daljavo in vzdržujejo podatke o nameščeni opremi, kar pri podjetjih z razvejano poslovno mrežo utegne pomeniti precejšen prihranek.

Zadnja pomembnejša novost se nanaša na grafične možnosti za pametne sisteme, ki vključujejo podporo za do tri samostojne zaslone. To pomeni, da lahko en sistem zagotavlja vsebine za več zaslonov, kar pri prejšnji generaciji procesorjev Intel Core še ni bilo mogoče.

»S procesorskimi platformami Intel Core vPro tretje generacije Intel postavlja nove mejnike. Podjetjem zagotavlja celovite računalniške rešitve, ki jih je mogoče preprosto upravljati in ob tem zagotoviti varnost. Obenem pa so ti sistemi prilagodljivi in na voljo v različnih napravah, ki si jih želijo končni uporabniki,« je dejal Rick Echevarria, podpredsednik Intelove skupine za arhitekturo in direktor oddelka za  poslovne platforme.

Prednosti nove procesorske platforme naj bi podjetja zaznala zlasti pri integraciji različnih naprav v poslovna okolje, kot so, denimo, ultrabooki, prenosniki, namizni računalniki in delovne postaje.

‹ nazaj

Komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje morate biti prijavljeni

RSS feed

Novice

Arhiv novic ›

Koledar dogodkov

Več dogodkov ›