Raziskali smo: Glavni cilji IT v letu 2011

V anketi smo podjetja spraševali o primarnih ciljih, ki jih želijo realizirati v letu 2011 in za katera so namenila sredstva v proračunu. Pri odgovorih na to vprašanje izrazitih zmagovalcev ni. Kot najpomembnejše cilje je enako številko sodelujočih ocenilo virtualizacijo, vpeljavo ali nadgradnjo rešitev za elektronsko poslovanje, vpeljavo ali nadgradnjo rešitev za informacijsko varnost in vpeljavo ali nadgradnjo vertikalne (specifične industrijske) rešitve. mag. Davor Hvala, 2.2.2011

Ali se je višina proračuna za leto 2011 glede na leto 2010 nominalno...

Ali se je višina proračuna za leto 2011 glede na leto 2010 nominalno...

Bolj so morda presenetljivi poraženci pri tem vprašanju, torej tisti cilji, ki imajo v očeh sodelujočih v anketi najmanjšo težo. Tu »vodi« zamenjava ERP-sistema, kar niti ne preseneča, saj tovrstni projekti običajno za seboj potegnejo znatne stroške in zahtevajo veliko drugih virov, kar je v negotovih časih še težje zagotoviti kot sicer.

Nekoliko presenetljivo pa sledi najem storitev v oblaku, kar kaže na to, da se podjetja bodisi še ne zavedajo, da take rešitve obstajajo, bodisi jim ne zaupajo in imajo raje stvari pri sebi oziroma vsaj na znanem mestu. Precej slabo se je odrezala tudi vpeljava ali nadgradnja sistema za upravljanje odnosov s strankami (CRM). To je v nasprotju s tem, da večina podjetij ocenjuje pridobivanje novih in ohranjanje obstoječih strank kot za IT najpomembnejše poslovno področje. Taki odgovori lahko pomenijo dvoje – ali imajo podjetja CRM že urejen na zadovoljivi ravni ali pa se odgovorni ne zavedajo najbolje, kaj je treba narediti, da bodo cilji res lahko doseženi.

Kolikšen delež predstavljajo posamezna področja v vašem proračunu za IT za leto 2011 (v%)

Kolikšen delež predstavljajo posamezna področja v vašem proračunu za IT za leto 2011 (v%)

Katera področja poslovanja bodo v letu 2011 iz vidika IT za vas prioriteta?

Katera področja poslovanja bodo v letu 2011 iz vidika IT za vas prioriteta?

Večjih presenečenj pa ni bilo glede tega, kaj imajo vprašani za največje izzive pri uresničevanju IT-ciljev v letu 2011. Glavno oviro vidijo v zasedenosti ključnih uporabnikov, kar je, kot je znano, ena glavnih težav pri izvajanju IT-projektov. Temu sledita pomanjkanje sredstev in težave pri utemeljevanju potrebnosti investicij v IT, kar so spet precej običajni zapleti tudi za nekrizne čase.

Velikost podjetja

Velikost podjetja

Velikost oddelka IT

Velikost oddelka IT

Poglejte tudi:
Nas bo tehnologija rešila iz krize?

Priprava IT-proračunov
Svet in IT-proračuni v letu 2011

‹ nazaj

Komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje morate biti prijavljeni

RSS feed

Novice

Arhiv novic ›

Koledar dogodkov

Več dogodkov ›